שאלות ותשובות
כן. ניתן לעשות הסרת שיער בזמן הווסת. יחד עם זאת ישנן נשים מדווחות על רגישות יתר לכאב לפני ובזמן הווסת ולכן עדיף לדחות את הטיפול לסיום התקופה.
קודם כל – מאחלים לך שתהיי בריאה!
לאחר החלמתך, תוכלי לעשות טיפול להסרת שיער ובלבד שעברו 14 יום מתום נטילת אנטיביוטיקה.
יש להמתין כ 8 שבועות לאחר הזרקת חומצה היאלורונית (זמן זה כולל את הביקורת אצל הרופא המזריק כשבועיים לאחר ההזרקה). החימום המסיבי בפעולת הסרת השיער עלול להשפיע על המילוי ולכן מומלץ להמתין להתייצבותו המלאה. במידה ויש ספק מומלץ להתייעץ עם הרופא שביצע את ההליך.
כל הטכנולוגיות להסרת שיער באמצעות קרני אור (IPL, לייזר , ALT) עובדות על העיקרון של ספיגת קרן האור ע"י פיגמנט האאו-מלנין האחראי על הגוון החום הכהה שבשערה.
מאחר שגם לבלונדיניות ניתן לעשות הסרת שיער לבלונדיניות אך צריך לקחת בחשבון שאחוזי ההצלחה לבעלות שיער בהיר- ג'ינג'י הוא עד 50% הצלחה.
בעיקרון אין הגבלת גיל לטיפולי הסרת שיער ותוצאות הטיפול עם ילדים טובות מאוד. עם זאת יש לקחת בחשבון שילדים, עוברים שינויים הורמונליים במסגרת ההתבגרות שיכולות להשפיע על קצב צמיחת שיער ולכן לא ניתן לצפות משך הזמן שבו התוצאות יחזיקו עד לצמיחה חדשה..
חשוב לזכור שיש ילדים ,ששיער עודף הוא עבורם בעיה מהותית והסרת השיער תוכל לשפר את איכות חייהם ואף לתרום להם מבחינת חיזוק הביטחון העצמי ומהבחינה החברתית.
כן – לא הוכחה השפעה של טיפולי הסרת שיער על הצלחה או אי הצלחה של טיפולי פוריות. עם זאת – במהלך תקופת הטיפולים, הגוף עובר שינויים הורמונליים רבים העלולים לפגוע בתוצאות הטיפול ולכן עדיף לחכות לאחר שהגוף חוזר ליציבות הורמונלית
כלל טכנולוגיות הסרת שיער באמצעות קרני אור (לייזר, IPL)עובדות על עקרון ספיגת קרן האור באמצעות אאו-מלנין – הפיגמנט הכהה הנמצא בשערה.
שיער פלומתי בלונדיני לא יצליח לקלוט את קרני האור ולכן טיפול מסוג זה לא יעבוד. השיטה היחידה שעובדת על שיער בהיר שכזה היא אפילציה.
גם הלייזר וגם טכנולוגיות IPL Intense Pulse Light ו ALT Accumulative Light Torrent הן טכנולוגיות להפחתת שיער הפועלות באמצעות קרן אור בשיטה של פוטותרמוליזה (פוטו=אור, תרמו=חום, ליזיס=הרס) סלקטיבית, פגיעה ממוקדת באיבר המטרה מבלי לפגוע ברקמה.
במילים אחרות, הפיכת אנרגיית אור לאנרגיית חום המביאה להרס זקיק השערה.
ההבדל המהותי בין הטכנולוגיות הוא באופן פיזור גלי האור המשפיע על היכולת להתאים את הטיפול לגוון העור והשערה של המטופל, על מהירות הטיפול ועל הבטיחות ורמת הכאב .
בטכנולוגיית הלייזר, הפיזור הוא מונוכרומטי – אורך גל אלקטרומגנטי יחיד, המגביל את הטיפול לגוון עור וסוג שיער ספציפי.
בטכנולוגיית IPL ה־ALT אופן פיזור האור הוא פוליכרומטי מצטבר – מורכב מאורכי גל שונים בעלי עצימות תרמית גבוהה. טכנולוגיה זו מתאימה לכל גווני העור ולכל סוגי השיער (מלבד שיער שיבה, בלונדיני או ג’ינג’י) והיא בטוחה לשימוש לכולם, כולל ילדים ובני נוער.
הבדל מהותי נוסף הוא מהירות הטיפול. בעוד טכנולוגיית הלייזר, מצריכה מספר מעברים על אזור הטיפול ,בטכנולוגיית ה־ALT נדרש מעבר אחד על אזור הטיפול, מה שהופך את הטיפול למהיר ונעים יותר.
קצב העבודה בטכנולוגית ALT ביחד עם מערכת הקירור הייחודית לה מאפשרת טיפול מהיר וללא כאב. בנוסף, לאחר סדרת טיפולים בטכנולוגיה זו, הפחתת השיער נשמרת לאורך זמן.
חשוב לזכור, שטכנולוגיה ALT גורמת להרס זקיק השערה ולא לעיכוב צמיחה.
לקריאה נוספת:
https://bit.ly/2Y4JC9i
הדרך המקובלת היום לאבחון גוון העור היא ע"י שימוש בסולם פיצפטריק.
המדד לסיווג העור של פיצפטריק פותח בשנת 1975 ע"י תומאס ב. פיצפטריק, רופא דרמטולוג, שרכש השכלה באוניברסיטת הווארד.
המדד של פיצפטריק מבוסס על גוון העור ועל תגובת העור לאחר חשיפה לשמש (בין אם בשיזוף מכוון ובין אם בחשיפה אקראית) במושגים של "שיזוף" ו – "נשרף" והוא מקובל מאוד במחקרים בנושא העור.
זוהי למעשה סקלה מספרית (סולם) המסווגת את גווני העור האנושי לשישה סוגים:
1. צבע עור בהיר מאוד, לא משתזף ובחשיפה מאדים מיד. לאחר רגיעת האזור, חוזר להיות לבן
2. גוון עור בהיר, מאדים בחשיפה לשמש, משתזף מעט מאוד
3. מאדים קלות בחשיפה לשמש ובדרך כלל משתזף עם נוכחות גוון לאורך זמן
4. תמיד משתזף, מאדים בחשיפה לשמש רק לעיתים רחוקות מאוד (צבע העור המקורי צהוב, עדות המזרח)
5. עור שחום בהיר עד שחום כהה, לא מאדים אף פעם בחשיפה לשמש ולרוב משתזף בקלות לא מאדים אף פעם בחשיפה לשמש, תמיד משתזף
6. עור כהה מאד עד שחור, שלעולם לא נשרף ותמיד משתזף בקלות (גם אם השיזוף איננו ניכר על העור)
שיזוף טרי הוא למעשה תגובה של הגוף ל"כוויה" שנוצרת מחשיפה לקרני השמש הבא לידי ביטוי בהצפה של מלנין על פני העור.
מאחר וקרן האור נמשכת לפיגמנט המלנין (כרומופור) ואינה יודעת להבחין בין פיגמנט של שיער ופיגמנט של עור, בטיפול שיתבצע במצב של עור שזוף ומגורה, הפיגמנט בעור יהיה זה שיקלוט את מרב אנרגית החום ועלולה להיווצר כוויה.
בנוסף ,עוצמות הטיפול יותאמו בהתאם למצב העור, כך שיעילות הטיפול תפגע ונקבל עיכוב צמיחה מינימלי.
זו הסיבה שאסור לבצע טיפולים על עור עם שיזוף טרי בטכנולוגיות המבוססות על קרני אור.
.
לעומת זאת – על עור עם שיזוף ישן, בהחלט אפשר לבצע הסרת שיער ע"י התאמת אורכי הגל לגוון העור .
כדי לענות על שאלה זו חשוב להבין כיצד עובדת הטכנולוגיה של הסרת שיער באמצעות קרני אור (לייזר, ALT, IPL)
קרן האור הנשלחת מידית המכשיר, נקלטת בשערה ע"י כרומופור (צבען, פיגמנט) הקרוי "מלנין". המלנין קולט את אנרגיית האור והופך אותה לאנרגיה תרמית (חום). האנרגיה התרמית מועברת דרך השערה לזקיק השערה והורסת את תאי הגזע ואת הפפילה המזינים את השיער, באופן סלקטיבי מבלי לפגוע ברקמות שמסביב .
ולכן נוכחות שערה בעלת פיגמנט כהה מצבע העור, הכרחית להצלחת הטיפול.
ככל שגוון השיער כהה יותר, כמות הפיגמנט שבו גבוהה יותר.
מאחר ובשיער בהיר, כמות הפיגמנט נמוכה או שאיננה קיימת כמעט בכלל, קרני האור כמעט ואינן מסוגלות לזהות אותו ולכן אחוזי ההצלחה בהסרת שיער לבעלי גוון שיער בהיר באמצעות קרן אור )לייזר או IPL/ ALT ) נמוכים יחסית לאחוזי הצלחה לבעלי גוון שיער כהה. בעזרת טכנולוגיית ALT ודיוק בבחירת אורכי הגל (פילטרים) ישנה אפקטיביות גם בהסרת שיער בהיר ובתנאי שצבע השערה כהה מגוון רקמת העור.
נוכחות שיער בגוון כהה יותר מגוון העור הכרחית להצלחת טיפול להסרת שיער באמצעות קרני אור (לייזר או IPL / ALT) מאחר והשערה משמשת כמוליך חום.
הסרת שיער בשעווה תוציא את השערה כולה מהזקיק והאנרגיה לא תוכל להגיע לשורש השערה ולהרוס אותה.
הסרת שיער באמצעות קרני אור (לייזר או IPL / ALT) עובדת בשיטה של פוטותרמוליזיס.
קרני האור נקלטות ע"י פיגמנט המלנין שנמצא בשערה ,אנרגיית האור הופכת לאנרגיית חום אשר מועבר דרך השערה עד לבסיס זקיק השערה וגורם לקרישת חלבונים, תאי גזע, וכלי דם המזינים את שורש השערה (פפילה דרמלית) וכך נגרם הרס השערה.
ללא שערה, אנרגיית החום לא תוכל לעבור לשורש השערה ותיספג ברקמת העור המקיפה את הזקיק מבלי שייגרם הרס של הזקיק עצמו. המטופל/ת ירגיש חום בלבד ויעילות הטיפול תפגע. גילוח השיער לפני טיפול הסרת שיער בקרני אור , יישמר את השערה מתחת לפני העור, המוליך יישאר שלם, ויבטיח טיפול מוצלח.
לא.
בגוף האדם כ – 5 מיליון זקיקי שיער, חלקם במצב צמיחה פעיל וניתן לראותם על פני העור וחלקם במצב רדום.
הסרת שיער באמצעות קרני אור (לייזר, IPL, ATL) הורסת זקיקי שיער בהם השערה במצב צמיחה פעיל בלבד.
זקיקי שיער רדומים יכולים להתעורר מסיבות רבות ושונות ולכן לעולם לא ניתן להבטיח הסרת שיער לצמיתות כי אם הפחתת שיער. זקיק שטופל, נהרס ולא תצמח ממנו שערה חדשה.
כל צמיחה חדשה היא למעשה זקיקים רדומים שהופכים לפעילים ומצמיחים שיער.
לא. לא ניתן לעבור על קעקועים עם מכשיר להסרת שיער בטכנולוגיית קרן אור.
קרן האור מזהה פיגמנט ונמשכת אל פיגמנט כהה. ולכן, כשיש קעקוע, ולא משנה מה גודלו, קרן האור תזהה את הפיגמנט של הקעקוע ועלולה להיווצר כוויה.
ולכן במקרה של קעקועים או איפור קבוע, כתמי עור כהים יש לכסות את האזור בפלסטר לבן/עפרון לבן והסרת השיער תתבצע במרחק של 1 ס"מ מהקעקוע או הכתם.
מכיוון שאין כל עדות לקשר בין טיפול לייזר או IPL ובעיות במהלך הריון ,משרד הבריאות מתיר לנשים הרות לעבור טיפולי הסרת שיער.
עם זאת, לא מומלץ להתחיל טיפול באישה הרה, מבלי אישור רופא הנשים המלווה את המטופלת במהלך ההיריון.
בעקבות שינויים הורמונליים דרסטיים במהלך תקופת ההיריון, קיימת סבירות גבוהה להפחתה ביעילות הטיפול.
כן, ניתן להסיר כתמי שמש וגיל בלבד.
הבזק האור מהמכשיר נקלט ע”י המלנין וכתוצאה מכך נוצרים שני תהליכים: פיצול אופטומכני של הפיגמנט ונזק תרמי של הפיגמנט.
המלנוזומים (פיגמנט המלנין) מתפרקים בעקבות החימום לחלקיקים קטנים ותאים המכילים מלנין נהרסים.
במהלך הטיפול נצפה לראות התכהות של הפיגמנט וכעבור 14-10 ימים הפיגמנטציה תעבור תהליך התקרנות וסילוק ע”י המערכת החיסונית.
בנוסף לפגיעה בתאי המלנין והעלמתם, מסייעת קרן האור להמריץ את ייצור הקולגן – החלבון הבונה את רקמת העור, משפרת את חילוף החומרים של העור ומעודדת את תהליך תיקון התאים הפגועים.
טכנולוגיה זו אינה מתאימה לטיפול בפיגמנטציה מסוג מלאזמה או פיגמנטציה הנובעת מחוסר איזון פנימי כלשהו בגוף.
לקריאה נוספת https://bit.ly/3mfiXPd
בהחלט אפשרי. יש להקפיד לשים "חוצץ" – אל בד לבן לח או צמר גפן באיזור המטופל.
במהלך מחלת עור פעילה פסוריאזיס, דרמטיטיס, ויטיליגו, פטריות בעור, יש לשקול מתן טיפול בשל הסיכוי להיווצרות תגובה עורית הנקראת " תסמונת קובנר". לכן במצבים אלה יש לבקש אישור רפואי מרופא עור בלבד! ואין לטפל בנגע עצמו גם לאחר אישור רפואי
תלוי באיזה אדמומיות מדובר. במידה ומדובר בהיפרהמיה , אפשרי ומומלץ לעבוד עם רמת קירור מינימלית. במידה ומדובר באדמומיות הנגרמת כתוצאה מדלקת הטיפול אסור.
בהחלט כן. המכשירים של לאונרדו מותאמים לעבודה עם בעלי גוון עור כהה.
יש לאבחן את גוון העור ולהתאים את הפילטר הנכון גוון העור והאנרגיה לצבע העור על פי פרוטוקול. במקרה של גוון עור כהה מומלץ לעבוד עם פילטר 640 ולהתחיל עם גוון 5 באנרגייה התחלתית לפי פרוטוקול.
אצל גברים: כתפיים, גב עליון, רבע יד עליונה.
אצל נשים: פנים, צוואר, יד עליונה, כתפיים, ישבן, ובית החזה.
אפשר לנסות לטפל אך אין להבטיח תוצאה ודאית כיוון שמדובר בקריעת סיבי אלסטין. יכול להיות שיפור בטשטוש הסימן
באזורים בהם הורידים בולטים מעל העור יש צורך להתרחק מהם. במצבים בהם הוריד פנימי יכול להיות שיהיה צורך בהפחתת עוצמה בשל הכהות והסכנה לכוויה.